Masterclasswildlife fotografie

Op uitnodiging van Kamera-Express heb ik, samen met nog drie andere genodigden, een masterclass wildlife fotografie van Jasper Doest mogen volgen.

In de mooie Kennemerduinen bij Zandvoort gingen we onder leiding van boswachter Ruud samen met Jasper Doest de daar in het wild levende wisenten fotograferen.

Overzicht vanaf een van de hoogste duintoppen

In een afgesloten gebied, het Kraansvlak genaamd, leeft een kudde wisenten. Tussen 2007 en 2017 vindt hier een pilot plaats met wisenten in de Nederlandse natuur, begeleid met wetenschappelijk onderzoek. Het project is gestart door een samenwerking van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, ARK Natuurontwikkeling, Stichting Kritisch Bosbeheer, Stichting Duinbehoud en FREE Nature.

De dagen voorafgaand aan de masterclass waren zonovergoten. Op deze middag kwam de regen echter gestaag naar beneden. De camera daarom maar ingepakt in een soort van regenjas. De camera kan tegen de regen maar ik wilde mijn nieuwe camera hier toch maar niet te veel aan blootstellen.

Wisent bij een zandverstuiving.

Een van de redenen waarom de wisenten in dit gebied zijn uitgezet, is het terug laten komen van de natuurlijke zandverstuivingen.

Wisent in het Kraansveld, op de achtergrond het treinspoor Haarlem - Zandvoort.

Door een omtrekkende beweging te maken konden we voor de wisenten komen en heb ik bovenstaande foto kunnen maken.

Dit jong ging snel achter de moeder aan. Kenmerkend is de omhoog gestoken staart bij het weg rennen.